Temsa, sıfır emisyonlu modelleriyle ‘tarihin en yeşil olimpiyatı’ Paris 2024’te

Üretimini gerçekleştirdiği 10 farklı sıfır emisyonlu araç modeliyle, bu alanda dünyanın sayılı otobüs markaları arasında yer alan TEMSA, Fransa merkezli B.E. Green operatörüyle yeni bir satış anlaşmasına imza attı. Anlaşma kapsamında 8 adet LD SB E elektrikli otobüs modelinin, Haziran ayında B.E. Green şirketine teslim edilmesi planlanıyor.  Teslimatı gerçekleşecek otobüslerin, tarihin en yeşil olimpiyatı unvanını almaya hazırlanan Paris 2024’te, izleyicilerin şehir içindeki transferlerinde kullanılması hedefleniyor.

Dünyada en çok takip edilen spor organizasyonun başında gelen Yaz Olimpiyatları, 26 Temmuz – 11 Ağustos arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek. Tarihin en yeşil olimpiyatını yapma taahhüdüyle yola çıkan Paris 2024, bu kapsamda seyahatten konaklamaya, spor tesislerinden güvenliğe kadar birçok alanda sürdürülebilirlik odaklı bir politika izleyecek. Geçmiş olimpiyatlara göre, karbon emisyonunun en az yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenen Paris 2024’te, toplu taşımada da elektrikli araçlar başrolde olacak.

Elektrikli otobüsler, şehir içi transferlerde kullanılacak

Paris 2024’te görev alacak operatörler, bu kapsamda elektrikli araç anlaşmalarını hızlandırırken, bu anlaşmalardan biri de B.E. Green ile TEMSA arasında imzalandı. Anlaşma kapsamında ilk etapta 8 adet LD SB E model elektrikli otobüs, Haziran ayında B.E. Green şirketine teslim edilecek. Adana’da üretilecek otobüsler, tarihin en yeşil olimpiyatı unvanını almaya hazırlanan Paris 2024’te, izleyicilerin şehir içindeki transferlerinde kullanılarak karbon emisyonunu azaltmada önemli bir görev üstleniyor.

350 kilometre menzile kadar sürüş imkanı

12 ya da 13 metre olarak iki farklı seçenek olarak tüketicilere sunulabilen LD SB E modelinde, 63 kişilik yolcu kapasitesi sunuluyor. 210, 280 ve 350 kWh olmak üzere 3 farklı batarya kapasitesi seçeneği sunan LD SB E’nin menzili de uygun koşullarda 350 kilometreye kadar ulaşabiliyor.

Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsü

Temsa LD SB E modeli yaklaşık 2 saatte tam şarj kapasitesine ulaşabilirken, dijital gösterge paneli sayesinde sürüşle ilgili tüm bilgiler kolayca takip edilebiliyor. Aracın elektrikli aksamlarının birçoğunun aynı bölgede konumlandırılması, aracın servis ve bakım hizmetlerinde de büyük kolaylık sağlıyor. Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren TEMSA tarafından, geçtiğimiz yıl Hannover’de düzenlenen IAA Transportation’da lansmanı gerçekleştirilen LD SB E, aynı zamanda Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsü unvanını da elinde bulunduruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top