Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde ulaşım ağında stratejik hamleler

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, kentte konforlu, güvenli ve kesintisiz ulaşım için stratejik hamleler yaparak 5 farklı bölgede yol yapım çalışmalarını tamamlarken, 10 farklı bölgede ise çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yol çalışmalarını sürdürerek kent konforuna artırmaya devam ettikleri belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sadece 1 yıl içerisinde kentte stratejik öneme sahip olan ana arter ve bulvarların yapımını tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi ve “Daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli ulaşım için çalışıyoruz” dedi.

Memduh BÜYÜKKILIÇ – Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı

Yol çalışmaları 5 farklı bölgede tamamlandı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, konforlu, güvenli ve kesintisiz ulaşım için stratejik öneme sahip olan Eşref Bitlis Bulvarı Altgeçidi, Aşık Veysel Bulvarı Altgeçitleri, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na Gidiş ve Geliş istikametine 1’er şerit eklenme çalışmaları, Bünyan Tuzhisar Katı Atık Bertaraf Tesisi yol ve kavşak düzenlemeleri ve Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı etrafı yol düzenlemeleri olmak üzere 5 farklı bölgede çalışmaların tamamlanarak hizmete açıldığını ve Kayseri’de ulaşım sorunlarını gidermeye yönelik gerek kavşak düzenlemeleri, gerek ana arterlerdeki çalışmalar, alt geçitler, üst geçitler, tramvay ile kesişen boyutlar olmak üzere tüm çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Bu kapsamda, Büyükkılıç, Mustafa Şimşek Caddesi devamı yol düzenlemesi, 15 Temmuz Bulvarı katlı kavşağı, 15 Temmuz Bulvarı yol yapım çalışmaları, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı devamı yol yapım çalışmaları, Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Caddesi, Akmescit Caddesi yol düzenlemeleri, Argıncık Toptancılar Sitesi yol çalışmaları, Talas Raylı Sistem hattı etrafı yol düzenleme çalışmaları, Oto Galericiler Sitesi yanı yol yapım çalışmaları ve Erenköy Bulvarı ve Erenköy Mahallesi-İncili Sokak yol bağlantısı çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

Akıllı trafik yönetim sistemi ile güvenli yol

Ulaşım alanında kolaylık sağlayacak uygulamalardan da bahseden Başkan Büyükkılıç, “Daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli ulaşım için çalışıyoruz. Yeşil Dalga Uygulaması kapsamında 10 Arterde 66 Kavşakta Yeşil Dalga uygulaması yapılmıştır. Akıllı Trafik Yönetimi’nin gerçekleştirileceği ‘Trafik Kontrol Merkezi’ yapımı tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. 94 adet kavşak akıllı hale getirilmiş ve mevcut trafiğin yüzde 80’i yönetilecek konuma gelecektir. KBB Trafik Mobil Uygulaması 80 binden fazla kişi tarafından kullanılmakta olup, Akıllı Trafik Yönetim Sistemi ile vatandaşlarımız buluşturulmuştur” sözlerini kaydetti.

2022 yılında toplu taşımaya yaklaşık 600 milyon TL sübvanse

2022 yılında toplu taşımayı yaklaşık 600 milyon TL sübvanse ettiklerini vurgulayan Büyükkılıç, şunları söyledi: “Kaleönü ve Kiçikapı bölgelerinde Park Et Vale hizmeti devreye alındı. KAYBİS istasyon sayısını 57 adede çıkarttık. Bu istasyonların sayısını 81 adede çıkartma için çalışmalara başladık. 30 adet bisiklet park durağı yapılmıştır. Bisiklet Tamir/Bakım İstasyonu kurulmuştur. Ulaşımda konfor sağlamak amacıyla kapalı durak sayımızı 8 adede çıkardık. Raylı Sistem İstasyonlarında Yolcu Bilgilendirme Ekranlarını devreye aldık. İndirimli abonman kartı 100 TL’ye, tam abonman kartı 300 TL‘ye indirdik. İndirimli abonman kullanıcı sayısında 14 kattan fazla artış sağladık. Toplu ulaşıma online ve mobil bakiye yükleme, Banka/Kredi kartları ve NFC ile ödeme seçenekleri devreye alındı. 2022 yılında toplu taşımayı yaklaşık 600 milyon TL sübvanse ettik. 2 Adet 18 metre Körüklü Otobüs filomuza katılmıştır. 10 adet 18 metre Körüklü Otobüs çok yakında filoya dahil olacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top