KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ URALOĞLU: “SAZLIDERE KÖPRÜSÜ KENDİ SINIFINDAKİ ENLERİ İÇİNDE BARINDIRAN BİR KÖPRÜ”

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ ABDULKADİR URALOĞLU, YAPIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANAN KANAL İSTANBUL SAZLIDERE KÖPRÜSÜ İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI.

SAZLIDERE KÖPRÜSÜ KENDİ SINIFINDAKİ ENLERİ İÇİNDE BARINDIRAN BİR KÖPRÜ…”

860 m uzunluğundaki Sazlıdere Köprüsü’nün kendi sınıfındaki enleri içinde barındırdığını dile getiren Uraloğlu; köprünün bağlantı viyadükleri ile 1600 metre, kule olarak 169 metre olduğunu, tabliye ve su arasındaki yüksekliğinin ise 79 metre olduğunu belirtti. Sazlıdere Köprüsü’nün 4 gidiş 4 geliş olarak dizayn edildiğini, bazı yerlerde 12 şeride kadar çıkabildiğini ve proje tamamlandığında İstanbul’un batısında, Mahmutbey Gişeleri’ndeki trafiği rahatlatacağını da aktardı.

”KANAL İSTANBUL’DAKİ KÖPRÜLER ÜCRETSİZ OLACAK.”

Köprüler için ayrı bir geçiş ücreti olmayacağını, otoyolların ücretli olacağını açıklayan Uraloğlu; Sazlıdere Köprüsü’nü iki yılda tamamlayacaklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top