Dayanıklı yapısıyla uzun süreli kullanıma imkan tanıyan termoplastik borular üreticisi Kiasma, Türkiye pazarında Güran Makina güvencesiyle yer almaya devam ediyor. Kiasma’nın ürünleri hakkında açıklamalarda bulunan Güran Makina Satış Müdürü Harun Güran, “Proje alanının jeolojik ve morfolojik özelliklerine göre tarama deşarj hatlarında uygulanabilecek en iyi teknolojiyi geliştiren Kiasma’nın, katmanlı termoplastik boruları, geleneksel HDPE veya çelik borulardan 3 ila 5 kat daha uzun ömürlü olması sayesinde yüksek aşınım dayanımı sağlıyor” dedi.
Aşınmaya karşı dirençli ürünleriyle dünya çapında 76 ülkede yer alan Kiasma, Türkiye’de de tarama, denizcilik ve petrol sektörlerinde Güran Makina distribütörlüğünde yer buluyor. Kiasma ile Türkiye’de boru hatlarının ihtiyaç duyulduğu bütün sektörlere fayda sağladıklarını belirten Güran Makina Satış Müdürü Harun Güran, “Tarama boru hattı konusunda sektörünün lider markalarından olan Kiasma, eşi benzeri bulunmayan ürünleriyle jeolojik ve morfolojik özelliklerine göre tarama deşarj hatlarında uygulanabilecek en iyi teknolojiyi geliştiriyor” dedi. Yol Teknolojileri olarak Harun Güran ile temsilciliklerini yaptıkları Kiasma ürünleri hakkında konuştuk.
Kablosuz bağlantı ile tüm süreç kolaylıkla takip ediliyor
Kiasma’nın ürünlerini yeni teknolojileri entegre ederek üretmesiyle çevresel yükümlülüklere uygun şekilde faaliyetlerini yürüttüğünü söyleyen Güran Makina Satış Müdürü Harun Güran, “Mümessilliğini yaptığımız Kiasma, dip tarama makineleri için boru hatları üretiyor. Kiasma – Italian EPS (Engineering Procurement Services), 2018 yılından beri IPCC ve COP21 ile uyumlu bir şekilde sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor. Kiasma, KNN33_4.0® Termoplastik TP-E “Eko-Hibrit Akıllı Makine” deşarj hatlarını geliştirip, üreterek patentini aldı. Böylece yenilenebilir kaynaklardan gelen enerjiyi kullanmak suretiyle atmosfere giden karbon emisyonları ile deniz ekosistemine giden mikro-partikül emisyonlarını azaltarak, tüm dünyada eşi bulunmayan KRC (kiasma uzaktan kumanda) sistemi sayesinde kalınlık – basınç – sıcaklık ve metreküp parametrelerini kablosuz ağdan kontrol edip izlenebiliyor” ifadelerini kullandı.
Kiasma ile uzun ömürlü projeler
Kiasma’nın pazara sunduğu ürünleri hakkında bilgi veren Güran, “Kiasma KNN33_4.0 AR -1AR -2AR, çok katmanlı termoplastik TP-E sisteminin fiziksel ve mekanik özellikleri sayesinde yüksek aşınım dayanımı, sağlamlık ve mukavemet elde ediliyor. Termoplastik boruların geleneksel HDPE veya çelik borulardan 3 ila 5 kat daha uzun ömürlü olması sayesinde, makinenin çalışmadığı zamanlardan kaynaklanan verim kaybını büyük miktarda engelliyor. Ayrıca, nakliye maliyetinin yanı sıra, hem karada hem de akıntı hatlarının dönmesinden kaynaklanan bakım maliyetlerinde ve aşınmadaki azalma sayesinde deniz ekosistemine salınan mikro-partiküllerde de azalma meydana geliyor. KNN33_4.0® Sistemi ise rotasyonel akış sağlayan KFC sistemiyle birleştirildiği zaman, tortular boru hattının ortasında rotasyonel hareket durumuna getiriliyor. Basınçtaki düşüş azalırken daha az yakıt tüketimi sağlanmış oluyor. Böylece atmosfere salınan karbon emisyonu da önemli ölçüde kontrol edebiliyor. KRC Kiasma Uzaktan Kumanda Sistemi de deşarj hattındaki Tortu davranışına göre enerji verimi ile tarama kuvveti kontrolü için Hibrit boru hattı cihazı “Eco-Smart Makinesi”ni kullanıyor. Ana parametreler olan kalınlık, basınç, sıcaklık ve metreküp tüm boru hattı boyunca sürekli olarak kablosuz ağ üzerinden kontrol ediliyor. KSRC – Kiasma Tortu Uzaktan Kumanda Sistemi ise baraj, lagün, liman ve deltalardaki tortuların Çevre ve Ekosistemler üzerindeki etkilerinin belirlenmesi için su yollarındaki tortu dinamiklerinin ve bunların miktarının belirlenmesini sağlıyor” açıklamalarını yaptı.
“Kiasma, sürdürülebilir sistemleri ile farkını ortaya koyuyor”
Harun Güran, sektöründe öncü olan Kiasma’nın, yılların verdiği deneyim ve saha tecrübesiyle, Ar-Ge çalışmalarıyla uluslararası seviyede dünyada eşi benzeri olmayan sistemler geliştirdiğinden bahsederek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kestirimsel iklim analizleriyle işe başlayan Kiasma, sürekli çalışmalar ve delta, su yolu, lagün, liman başta olmak üzere boru hattının ihtiyaç olduğu her alanda çevresel dinamiklerin sayısal modellerini üreterek, tarama makineleri için karbon emisyonlarını ve deniz ekosistemindeki mikro-partikülleri azaltma kapasitesine sahip ürün ve teknolojilerin endüstriyelleşmesi doğrultusunda geniş kapsamlı bir yaklaşım geliştirdi. Böylece, firmamız tarafından proje alanının jeolojik ve morfolojik özelliklerine göre tarama deşarj hatlarında uygulanabilecek en iyi teknolojiyi geliştiriyor.”