İZMİR’IN YOLLARI İZBETON’A EMANET

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞTİRAKİ İZBETON, GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÜRETİM VE FAALİYETLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR. ASFALT, YOL BARİYERLERİ, ASFALT EMÜLSİYON, HAZIR BETON, BETON KAPLAMA BLOĞU VE BORDÜR TAŞI, ÜRETİMİ YAPAN İZBETON, İZMİR’İ KIRSALDAN MERKEZE KALKINDIRMAK İÇİN ŞEHRİN HER YERİNDE AKTİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR. İZBETON’UN ÇALIŞMALARINI VE PROJELERİNİ İZBETON GENEL MÜDÜRÜ HEVAL SAVAŞ KAYA İLE KONUŞTUK.

İZBETON’UN FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Şirketimiz üretimden uygulamaya ve araştırmaya kadar birçok faaliyet yürütmektedir. Yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında bitümlü sıcak karışım, hazır beton, beton parke taşı, beton bordür, çeşitli ebatlarda beton bariyer ve tüm bu ürünlerin üretimde kullanılan agrega tiplerinin üretimlerini yapmaktayız. Bununla birlikte Taş Ocağı Kırma-Eleme tesisimizde, yol altyapısında kullanılmak üzere kaya dolgu (0-200mm), alttemel malzemesi (0-50mm,0- 70mm) ve plent-miks temel malzemesi üretimlerini gerçekleştiriyoruz. Öte yandan, uygulama bölümüne değinirsek, burada da ihtiyaç olan yerlerde sathi kaplama, bitümlü sıcak karışım uygulamaları (finişerli asfalt serim ve asfalt yama uygulamaları) ve sonrasında baca ve ızgaralarının yol kotuna yükseltilmesi faaliyetleri gibi çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca, inşaat ve kentsel alan bakım uygulamaları yapmakla beraber alt ve üst geçitlerin ışıklandırılması gibi hizmetlerimiz de bulunmakta. Kentsel Alan Bakım Onarım ve İnşaat Müdürlüğümüz de bisiklet yolu düzenleme, elektrik aydınlatma, taş duvar yapımı, kavşak düzenleme, tretuvar düzenleme gibi faaliyetlerde bulunuyor. Ana yollarda da Büyükşehir sorumluluğu alanındaki bölgelerde oto korkuluk uygulamalarıyla birlikte duvar ve yol temizlik çalışmaları da yapıyoruz. Bunların dışında sosyal faaliyet kapsamında yaptığımız çalışmalar da var. İbadethane ve okullarda temizlik, onarım ve iyileştirme çalışmaları ile ihtiyaç duyulan bölgelerin yardımına koşuyoruz. Bu faaliyetler asli görevimiz olmasa da, İzmir’in her türlü ihtiyacına destek olmak için koşullarımız el verdiğince sorumluluk üstleniyoruz. Özellikle geleceği şekillendirecek çocuklarımızın sağlıklı ve güzel koşullarda eğitim görmesinin son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu vicdani bir sorumluluk olarak görüyoruz.

YILLIK ÜRETİM KAPASİTENİZ NE KADAR?

Şirketimizin şantiyelerinde asfalt, hazır beton, beton kaplama bloğu ve bordür taşı vb. prekast elemanların üretimi ve asfalt emülsiyon üretimleri yapmaktayız. Merkez şantiyemizdeki asfalt plent tesisinde saatte 350 ton, prekastta saatte 100 metrekare, emilsiyonda ise saatte 2,5 ton üretim kapasitemiz bulunmakta. Taş Ocağı Kırma – Eleme tesisimiz ise saatte 600 ton kapasiteye sahip. Burada kalker, agrega, taş tozu ve asfalt öncesi dolgu malzemesi üretiyoruz. Bayındır şantiyemizdeki asfalt plent tesisi saatte 240 ton üretim yaparken, prekast elemanları üretimi ise saate 125 metrekare. Son olarak Bergama şantiyemizdeki üretimleri ele alırsak, orada da Kapalı Devre Taş Kırma Tesisimiz var. Bu tesisin kapasitesi saate 250 ton. Buradaki asfalt plent tesisi saatte 160 ton üretim yaparken, prekast elemanları üretimimiz ise saatte 125 metrekare olarak yapılıyor. Üretimlerimizi tam kapasite devam ettirerek uygulamalarımızı daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirebiliyor ve İzmir’in öz kaynaklarıyla kalkınmasına destek oluyoruz.

DCIM100MEDIADJI_0001.JPG

İZBETON MAKİNE SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİYOR? BİR İŞ MAKİNESİNDE NE GİBİ ÖZELLİKLERE DİKKAT EDİYORSUNUZ?

İş makinesi alımlarında yürüttüğümüz bir sürecimiz bulunuyor. İlk olarak iş makinesi talebi makineyi kullanan, operasyonel birim tarafından Makine Bakım ve İşletme Müdürlüğüne iletiliyor. Daha sonra, satın alınacak makinelerle ilgili Genel Müdürlük tarafından bir tespit ve inceleme komisyonu oluşturuluyor. Süreç, makinelerin teknik özellikleri, kapasiteleri, satış sonrası hizmet ağı ve genel performansları dikkate alınarak muadil makine üreticilerinin kuruma davet edilmesiyle devam ediyor. Komisyon, bu üreticilerin her birinden o modelle ilgili bir brifing alıyor ve sonra, Makine Bakım ve İşletme Müdürlüğü makinelerle ilgili bir karşılaştırma tablosu hazırlıyor (motor, şanzıman, hidrolik sistem, özel ekipmanlar vb.) Bu tablolar komisyon raporu olarak, önerilerle birlikte Genel Müdürlüğe iletiliyor. Son aşamada ise, Genel Müdürlüğün uygun görmesi durumunda satın alma aşaması başlatılıyor.

İZBETON OLARAK AR-GE ÇALIŞMALARINIZ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Şirketimiz için en önemli odaklardan birisi de kaliteli bir üretim ve hizmet sunabilmek için araştırma-geliştirme faaliyetleridir. Üretimde ve uygulamada dünya standartlarını yakalamak ve verimli bir iş yürütmek için laboratuvarımız ve mühendislerimiz düzenli olarak çalışmalar yapıyor. İzmir’e hak ettiği hizmeti verebilmek için, TSE standartlarına uygun bir şekilde araştırmalarımız ve uygulamalarımız devam ediyor. Kalite Kontrol Laboratuvarımız bünyesinde bulunan asfalt, beton, zemin laboratuvarları, tüm işlem kontrollerini gerçekleştirecek teknoloji donanıma sahip bir konumda. Ar-Ge’nin ve teknolojinin önemi bizler için çok büyük. Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm artık hayatımızın bir parçası ve bu çağın gerekliliklerini yakından takip etmek son derece elzem. Teknolojinin sunduğu yenilikçi imkanları değerlendirip tüm faaliyetlerimize entegre etmek istiyor ve bu konuda planlar oluşturuyoruz.

İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya

2019 YILININ SON ÇEYREĞİNE GİRDİK. BU KAPSAMDA 2019 İÇİNDE, SON ÇEYREKTE VE 2020 YILINDA İZBETON NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPTI VE YAPACAK?

Öncelikli olarak halihazırda yürüttüğümüz projeleri bir an önce tamamlamak istiyoruz. An itibariyle İzmir’in birçok yerinde devam eden asfalt kaplama, sokak düzenleme faaliyetlerimiz var, bunları sonuçlandıracağız. Özellikle yol ve asfalt kalitesinin düştüğü ana arter yolların tamamına yakınının asfalt serimini 2020 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. 2019 Eylül itibarıyla toplam 1.387.357,44 ton bitümlü sıcak karışım ekiplerimiz tarafından uygulanmış durumda. Bununla birlikte kırsalda da 2.238.330 m² sathi kaplama uygulamaları gerçekleştirildi. Kentsel Alan Bakım Onarım ve İnşaat Müdürlüğümüz de 2019 yılı Temmuz ayı itibarıyla 79 projeli işi tamamladı. Bu alanda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın yönlendirdiği ve diğer projeli işlerimiz de 2020’de de kesintisiz devam edecek. İzmir’i kırsaldan merkeze kalkındırmak için şehrin her yerinde ekiplerimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Gelecek yıl için de İZBETON’un kadrosunu, ekipmanını ve tesislerini daha da güçlendirerek hizmetlerini aralıksız sürdüreceğinin teminatını veriyoruz. İzmir’de altenatif yol çalışmaları ve kaliteli yol sayısının artırılması ile İzmirli’nin hayatının kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

2018 yılının 2. yarısından itibaren yaşanan ekonomik kriz özellikle inşaat sektörünü ve buna bağlı olarak beton sektörünü derinden etkiledi. Bu bağlamda sektörün bundan sonraki dönemini nasıl görüyorsunuz?

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz, her sektörde olduğu gibi elbette bizim sektörümüzde de etkisini gösterdi. İnşaat sektörü çok boyutlu olduğu için ekonomideki kötü durum birçok işkolunu ve hizmeti etkiliyor. Biz imkanlarımız el verdikçe üretimimize ve uygulamalarımıza devam ediyor ve İzmir için çalışmayı sürdürüyoruz; temennimiz ülkenin bu darboğazdan bir an önce kurtulması için etkin politikaların üretilmesi ve hayata geçirilmesi.

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

Önceliğimiz, İzmirli hemşehrilerimizin kentin her noktasında eşit hizmeti alabilmesi ve konforlu bir şehir hayatı yaşaması için çalışmak. Bu noktada, İzmir Büyükşehir Belediyesi, iştirakleri ve bileşenleriyle birlikte oldukça organize bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor ve hedef büyütmeyi devam ettiriyor. Ekonomik, kültürel, ve sosyal gelişmenin öncelikle yerelde başlayacağını düşünüyoruz. Kentimizi modern çağın gerekliliklerine uygun bir şekilde her geçen gün daha da iyisini hedefleyerek büyütmek ve ülkemizin kalkınmasına elimizden geldiğince katkıda bulunmak istiyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top